Show Menu

Latest News : Yearly Archives : 2019

Academic Hub in Planning

July 12, 2019

NVB’s design for a new academic hub for Haberdashers’ Aske’s Boys’ School has been submitted for planning approval.  The 6,000 square metre scheme provides classroom accommodation, drama facilities and assembly spaces.

NVB was originally appointed to the project following an invited design competition in 2016.  The development of the proposals involved extensive consultation with Historic England to address the potential impact on the neighbouring listed Aldenham House and historic gardens.  The proposed buildings surround a new landscaped social courtyard for the pupils and staff to use and creates a new hub on largely brownfield land to complement the school Quad.

Constructionline Gold Standard

July 11, 2019

We are very pleased to have secured the Gold standard with Constructionline this week.

The process has refined our policies and procedures making us a more efficient and client focused organisation. It includes Acclaim accreditation which complements our ISO 45001 standard for Health and Safety.

Royal Wootton Bassett Infants’ School Handover

June 28, 2019

We are very pleased to be handing over the first phase of works at Royal Wootton Bassett Infants’ School to Wiltshire Council.

Located in the town centre conservation area, the project provides 4 new classrooms, group space, and a tree-house library. Arranged on a steeply sloping site the building is accessed via a bridge and play-deck which is intended to create the feeling of a tree-house. Works can now proceed to demolish existing buildings and complete the external works which include an exciting amphitheatre and slide.

Photographs supplied by the main contractor – Bray and Slaughter.

NVB Architects Royal Wootton Bassett Infants' School

 

Langford Veterinary School, University of Bristol

June 3, 2019

We are now on site with the Post Mortem and Anatomy Study Centre for the University of Bristol at Langford Veterinary School with Speller Metcalf.

This project provides commercial and academic facilities to generate caseload and support the new graduate entry programme for veterinary students and post graduate studies in veterinary science.

The new facility will complement recently completed projects by NVB Architects for a small animal surgery and equine surgery facilities also on the Langford site.

Post Mortem and Anatomy Study Centre for the University of Bristol at Langford Veterinary School

 

ISBA Conference 2019

May 14, 2019

Our new exhibition stand is ready for the ISBA Conference!  If you are going to Manchester next week, please do visit us on Stand 148.

The Independent Schools’ Bursars Association Conference takes place on Tuesday 21st and Wednesday 22nd  May this year and we always look forward to catching up with existing clients as well as showcasing our work to new schools.  With our breadth and depth of education experience we always find it a rewarding week.

The Official Opening of the Michael Malnick Centre at Leighton Park School

April 3, 2019

We were very proud to attend the opening of the Michael Malnick Centre at Leighton Park School in Reading by Karen Gibson, conductor of the Kingdom Choir. The project is located adjacent to Grade II listed buildings at the centre of the school and includes music classrooms, live-lounge, media suite, 6th form study, group rooms, and a large new foyer to serve the existing theatre. It is wonderful to see the school using the new facilities and to hear the creativity of the pupils.

 

Planning Permission Secured for The Cathedral School, Llandaff

March 20, 2019

NVB are pleased to have secured planning permission, listed building consent and scheduled monument consent in connection with a new building at The Cathedral School, Llandaff.

The new facilities will provide additional space for the School’s sixth form and include a common room, refectory, kitchen, three classrooms, study rooms, offices and a science laboratory.

We look forward to completing the Technical Design for this exciting project over the coming weeks.

St Bartholomew’s Primary Academy, Royal Wootton Bassett

March 7, 2019

St Bartholomew’s Primary Academy, Royal Wootton Bassett for the Diocese of Salisbury.

Planning application has been submitted to Wiltshire Council for an expansion of the existing school to provide 2 form entry. The project includes a new entrance, 4 new classrooms, support spaces, and studio together with associated landscaping.

 

Architecture Club at Rook Lane on Tuesday 5th March 2019

February 25, 2019

Two Wheel Revolution: Making Cycling Work with Jess Read & Sam Robinson

Tuesday 5th March 2019 at 7.30pm     Tickets available from eventbrite

For more details visit Rook Lane

Cities and Towns across the world are struggling with the effects of car ownership: dangerous pollution levels, land-hungry parking requirements and traffic gridlock. How could we approach transport in a different way that would reduce all of these problems and make us fitter and healthier at the same time?

Join engineer Jess Read and behaviour-change specialist Sam Robinson to look at the physical and virtual innovations helping to drive a cycling revolution.

About the speakers:

Jess Read has over 18 years experience delivering walking, cycling and healthy city projects in places like Bristol, London, Copenhagen, Oslo and Portland, Oregon. She recently led the “iWalk – innovations in inclusive walking” project based in Bristol City Council.

Sam Robinson is Managing Director of Love to Ride a company specialising in programmes, events and innovations that promote cycling in order to enhance well-being, inspire learning and enable personal development. Their work is aimed at encouraging behaviour change leading to an uptake in cycling.

Treehouse Inspired Library at Royal Wootton Bassett Infants’ School

February 20, 2019

NVB Part I placement student, James, inspecting his project for the new treehouse inspired library at Royal Wootton Bassett Infants’ School. The design is intended to make reading an exciting experience for the students whilst reconciling a steeply sloping site. When completed the building will over-sail a terraced seating area and play space below.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Page 1 of 2